Performance/Sound
Installation
Sculpture
Drawing/Print/Painting Commission/UdsmykningSound Art Lab Interview


Artist bio

Contact

Instagram


Aarhus Art Prize SOLO 2023


Motivation:

“Der er en sarthed på færde i Mads Borres værker og praksis. En skrøbelighed og intimitet, som kiler sig ind midt i hverdagens rod og kaos.

I en række nye tegninger skabt med pink tusch på bommuldspapir, ser vi intime kropslige møder midt i tøjdynger og rodebunker. Der er både en ømhed og en humor på spil i disse tegninger, der advokerer for en accept af behovet for nærhed og en samtidig afvisning af en perfekthedskultur.

I andre skulpturelle værker ser vi samme skrøbelighed selvom værkerne er skaleret op i størrelse og er skabt i stål. De forestiller for eksempel et øje eller noget der kunne minde om et par vinger.

Ved hjælp af lyd, lys, tekst, performance, tegning og skulptur, maner Borre en usædvanlig og tiltrængt ro frem. En nerve og et nærvær, der gør os i stand til føle en umiddelbar tilknytning til Borres værker og de alment menneskelige vilkår og frustrationer og fragmenter de på fineste vis berører.”

-Maria Kjaer Themsen,

på vegne af jurimedlemmer fra Aros Kunstmuseum, Kunsthal Aarhus, Jyllandsposten, Sallingfonden, Godsbanen og Aarhus Billedekunstcenter.